Day 6: Traffic Jam & Mount Fuji!

Abstract:

Today we went to mount Fuji by bus. We visited the 5th station at 2300 meters, where we had a nice Japanese lunch and had a look around. Afterwards we went to Lake Kawaguchi to catch a cable car to the top of a nearby mountain to see the nice views over mount Fuji and the lakes surrounding it.

Vandaag was de eerste dag zonder inhoudelijke excursies, maar toch hadden we een vol programma vandaag, vandaag was het namelijk tijd voor Mount Fuji, de wereldberoemde heilige vulkaan!

 

De dag begon vroeg met weer eens een heerlijk toastje bij het hotel. In de bus bleek dat heel Tokyo vandaag richting Mount Fuji ging, dus aan file (en extra slaap) geen gebrek. Ook op de snelweg bleek Roy’s wet van behoud van Japanners weer te kloppen: Voor elke Japanner die de snelweg verlaat komt er weer minstens een bij!

 

Na 4.5 uur file van hier tot Tokyo, kwamen we eindelijk aan bij het 5th station op mount Fuji, gelegen op 2300 meter hoogte. Inmiddels had iedereen flinke honger, dus een lunch waren we wel aan toe! En dat kwam mooi uit, want er stond een geweldige Japanse lunch voor ons klaar met rijst, noodles, tempura en vers gegaard vlees. Vervolgens hadden we een klein uurtje om rond te lopen. Bij het 5th station liggen meerdere kleine shinto shrines die we konden bekijken, en we konden het eerste stukje lopen van de bekende Fuji summit hike, die 6 uur duurt tot de top. De herfst was al begonnen op de berghellingen, dus de prachtige herfstkleuren maakten een mooie omgeving om lekker even rustig te wandelen door de natuur na 5 dagen drukte in Tokyo.

 

Na de berg van boven bekeken te hebben vertrokken we vervolgens weer met de bus naar het dal richting de Fuji five lakes. Bij lake Kawaguchi zijn we gestopt met de bus om met de kabelbaan naar de top van een van de bergen rondom mount Fuji te gaan. Het bezoekje was in typisch Japans tempo: eenmaal boven hadden we 3 minuten om van het uitzicht en de omgeving te genieten, voordat we weer naar beneden konden lopen (of voor de luie mensen de retour kabelbaan te pakken 15 min later). De wandeling naar beneden duurde een klein half uurtje en ging door het bos, met onderweg mooi uitzicht op Mount Fuji en lake Kawaguchi.

 

Beneden nog even snel wat snacks en bier gehaald voor onderweg terug in de bus naar Tokyo. Gelukkig duurde de terugweg niet zo lang als de heenweg.

 

‘S avonds gingen er weer verschillende groepjes op pad om eten te scoren. Ik zelf ging met een groep mee naar de wijk Otsuka voor een bijzondere Japanse eet-ervaring! We kwamen terecht in een 100% Japans restaurant, waar we na een gokje uit een Japanse kaart Sashimi met bijzondere vis en warme Sake kregen! De niet engels sprekende Japanse obers waren erg verrast door ons, wat tot bijzondere gesprekken (gebarentaal) leidde!

 

De avond eindigde voor ons bij een groot deel van de rest van de Study tour group in de Engelse pub van Ikebukuro, het werd een lange gezellige nacht…