Dag 4: Aardbevingalarm, Buddah en echte Sake

De dag begon heftig met om 00:15 een aardbeving alarm. De helft van de groep werd wakker van dit alarm en de andere helft heeft in de kroeg om hulp gevraagd. De japanners vertelde ons dat we binnen 30 seconden zouden merken hoe groot de aardbeving zou zijn. Dit bleek gelukkig een aardbeving van 4,1 op de schaal van richteren die een stuk buiten Tokyo plaatsvond. Een aantal mensen in de hoogslaper voelde de bellen licht trillen maar het was te verwaarlozen.

Dag 4 was de eerste dag zonder zieken maar het ontbijt staat steeds meer mensen tegen. Op zoek bij de 7/11 en andere supermarkten hebben Floran en ik(Maarten) toch iets van yoghurt gegeten, dit was helaas op basis van 43 kilo suiker. De ochtendexcursie was  een heel rustig filmpje over 3D modellering. Tijdens de lunch hebben we een echte supermarkt gevonden die gewoon appels had!! De 2de excursie was bij de electric power company of Japan die een tunnel maakte voor hoogspanningskabels.

 

Na de excursies zijn we Japan gaan verkennen. Het grootste deel ging naar een aparte anime wijk waar de japanners verkleed waren als ziekenhuis dames, pokemons en hello kitty. De 2 wijste van de groep Martijn en ik gingen onze Mantra(ziel) heiligen bij een Shinto tempel. Vervolgens gingen we naar een boeddhistische tempel, er was een dienst bezig met veel vuur, trommels en zang. De zakenmannen en vrouwen lieten hun aktetas een paar seconden voor het vuur hangen om het te reinigen. Volgens ons was boeddha boos (zie foto) omdat wij net nog bij de Shinto tempel waren geweest. Vervolgens zijn we de schrik gaan verdrinken in een echte Sake speciaalzaak. Het blijkt een erg lekker drankje wat smaakt naar witte Port.

 

Japan begint te leven als de schemer intreed, terwijl het donkerder werdt vonden we een heel klein restaurantje van 25m2 incl keuken en badkamer. In dit kleine steegje moesten we onze schoenen achterlaten om vervolgens op de grond plaats te nemen. Terwijl ons eten werd gemaakt werden we vergezeld door een schoothondje die in slaap viel in mijn colbert en graag bij Martijn op schoot ging zitten. We bestelde een Hotpot (ShabuShabu) waar we groenten en vlees kookte in een bouillon. We bestelde pittig level 1 vd 3. Maar mijn tong heeft nog nooit zoveel gehuild. In dit land moet je pittig level 0,1 bestellen wil je het een beetje overleven. 

 

English Abstract: This day started with a Earthquake alarm. However don’t worry it was not harmful. We are struggling with Japanese food and even the American breakfast is killing us already. The excursion was about 3D modeling and the electrical power company of Tokyo. We found a normal supermarket with normal fruit which was great. After the excursions we went to Shinto and Buddha Temples, followed by Sake bars and crazy spicy food. A great day in this absurd city Tokyo.