Dag 3: Van middagje cultuur tot karaoke tot het late uur

Nadat het middagprogramma helaas gecancelled was, bleef er veel tijd over voor een middagactiviteit. Met een groepje zijn we naar één van de bekendste tempels in Tokio gegaan, waar eerst de handen uit een bron gereinigd moesten worden bij binnenkomst, om vervolgens het drukste kruispunt en winkelstraat te bekijken. Op de hoogste verdieping hebben we een biertje gedronken om vervolgens uit te kijken op het kruispunt waar op drukke momenten 1000 mensen per keer over staken in alle richtingen. 
Na het zien van deze civiele wonderen en culturele Japanse plekken was het tijd om de kroeg in te duiken, te beginnen met grote kolommen cocktails. Al gauw waren we het erover eens dat na het voorproefje van gister (huren van een karaoke kamer), de zangtalenten weer getoond moesten worden. Dit keer alleen in een bar waar de Japanners met ons mee konden genieten onder het genot van sake en bier. Uiteindelijk kregen we het barpersoneel zo ver om mee te zingen en de Japanse versie van de Pokémon theme song te zingen. Achteraf werd wel duidelijk waarom het barpersoneel duidelijk genoot van het Nederlandse gezelschap toen de rekening op tafel kwam en de drankjes om de keel te smeren tijdens het zingen duurder uitvielen dan gedacht. Jahoor met een rekening van ruim 38.000 yen (~300 euro), opgelicht in een barretje waar de bar groter was dan de ruimte voor de gasten. Reden voor de meesten om af te druipen naar bed om de dag erna fris en fruitig aan het ontbijt te zitten om 8.00 uur. Vier strijders lieten zich niet uit het veld slaan en besloten nog even door te gaan in een andere bar waar de bierprijs significant lager was dan in de karaoke bar. 
Op een gegeven moment kwam er een Japanner, die zich voordeed als een YouTube ster, naar ons toe om een filmpje te maken met ons. Na wat geouwehoer heen en weer kwamen we tot de conclusie dat hij de enige was die een beetje Engels kon en hij de rest van zijn vriendengroep een beetje probeerde te vermaken, die overigens bijna geen Engels konden. Al met al was het een geslaagde dag waarin veel gezien is en de dag goed afgesloten is in de bar. Overigens heeft een ander groepje ook nog getuigen mogen zijn van een optreden van K-Pop artiesten die binnenkort gaan touren. Dit scheen ook een rare gewaarwording te zijn geweest van zingende dames en hysterisch Japans publiek.