Dag 14: High tea & high beer

De eerste dag van het weekend begint rustig met een traditionele Japanse theeceremonie. We worden meegenomen naar een kamertje waar we op kussentjes op de grond mogen zitten. Meer dan 5 minuten op je knieën zitten blijkt toch echt moeilijker te zijn dan het lijkt. Onze gastvrouw reinigt eerst het theeservies met een rustgevend ritueel, waarop we onze eigen thee mogen maken. Het is belangrijk om schuim op je thee te kloppen en het kopje een halve slag te draaien voor het drinken. Zo blijft de mooie kant van het kopje, de voorkant, schoon. De thee zelf viel overigens niet bij iedereen in de smaak… De ceremonie eindigt met nog een schoonmaak ritueel en natuurlijk een fotomomentje. Leuke verrassing: ik bleek de belangrijkste persoon volgens Japanse regels omdat ik het dichtst bij een bepaalde spreuk op de muur had gezeten.

Na de thee gaan we door naar het Umeda Sky Building. Een glazen lift brengt ons naar de 35e verdieping, om daarna met een roltrap tussen twee torens in nog een paar verdiepingen hoger te gaan. Helaas is de bovenste verdieping dicht door schade van de typhoon, maar ook op de eennahoogste verdieping is het uitzicht prachtig. Heel Osaka is te zien, inclusief de omliggende bergen en Osaka Bay. Sommigen genieten in het café van hun hoogste biertje ooit, terwijl anderen op hun vrije dag de constructie van het gebouw bestuderen.

Hierna zijn we de middag vrij om te doen waar iedereen zin in heeft. Zelf ben ik met een groep naar het kasteel van Osaka geweest. Eerst hadden we lunch bij een Frans cafeetje, waar de ietwat taaie broodjes een goede kaakoefening waren. Daarna gingen we door naar het kasteel. De buitenkant is erg mooi, de binnenkant valt nogal tegen. We hoopten op een authentieke inrichting, maar vonden een soort museum over geschiedenis van het gebouw. Het uitzicht van de hoogste verdieping was wel weer leuk om te zien.

Na het kasteel is iedereen moe waarop we besloten wat sushi te halen en lekker even in het park te gaan zitten. De kinderen onder ons mochten zelfs even van de glijbaan in de speeltuin. Toen de muggen zich bij ons aansloten, zijn we toch maar weggegaan op zoek naar het avondeten. We vonden noodles die je moest bestellen bij een automaat, wat vervolgens voor je neus werd klaargemaakt. Super lekker gegeten!

In de avond was nagenoeg de hele groep in de hostel, aangezien we de volgende ochtend al half 8 moeten vertrekken. Gelukkig heeft de hostel een mooie ruimte om op de bank te zitten en spelletjes te spelen zodat we morgen weer fris en fruitig naar Asian Air Survey kunnen.

Abstract:

The first day of the weekend starts with a peaceful tea ceremony. Two japanese women show us how a traditional tea ceremony works and we learn how to make the real green tea ourselves. Not everyone likes the tea though…

Afterwards, we go to the Umeda Sky Building to enjoy the nice view over the city. Also some very high beers are enjoyed.

The rest of the day we are free to do whatever we want, I went to the Osaka castle with a large group. The outside of the castle was beautiful, the inside a bit disappointing. But the view from the top floor was good again, so that compensates a bit.

After the castle we were all tired, so we bought some sushi and went to a park somewhere in the city. As we have to wake up early next morning, most of us have a calm night playing cards at the hostel.