Dag 12: Damn wat een busje

Vrijdag 12 oktober, de laatste volledige dag in Kyoto. Vandaag stonden er 2 excursies op de planning en moest er nog veel cultuur gesnoven worden. De dag begon vroeger dan andere dagen aangezien er nog een aardige reis voor de boeg stond om op de plaats van de eerste excursie te komen, de Amagase dam. Na een korte treinreis werd deze reis vervolgd via bus, die niet gemaakt was voor de gemiddeld massalere Nederlander. Dat de bus meer massa moest vervoeren dan normaal werd snel duidelijk toen de steile haarspeldbochten in de bergen ervoor zorgden dat het gestel van de bus redelijk begon te kraken. Met enkele houten achtbaan ervaringen rijker kwamen we dan toch veilig aan op de bestemming van de eerste excursie, de Amagase dam.

Na de Amagase dam vervolgden we de dag met een excursie naar Kyoto University. Aangezien het lunchtijd was, werd er net zoals op 9 oktober de plaatselijke Ria, genaamd Lia, getest op hun kookkunsten. Ook de kookkunsten van Lia op Kyoto University kregen een dikke voldoende.

Toen de excursie op Kyoto University was afgelopen, werd het tijd voor het cultuur snuiven in Kyoto. Aangezien Kyoto bekend staat om haar vele shrines, werd de tocht door iedereen vervolgd naar Fushimi Inari-taisha. Fushimi Inari-taisha is een heiligdom dat vooral bekend staat vanwege haar galerijen waarin duizenden torii (Japanse bogen) aaneengesloten staan tot aan de top van de berg. Aangezien we maar 1 keer in Kyoto zijn werd deze top natuurlijk beklommen, na een tocht van ruim een uur, het zien van duizenden shrines en het zuur in de kuiten werd de top bereikt en was een prachtig uitzicht over Kyoto te zien waar de nodige prachtige foto’s gemaakt zijn.

Sporten zorgt voor de nodige eetlust en dus zorgde het beklimmen van Fushimi Inari-taisha voor vele knorrende magen. In Kyoto is er een keten, Kura Sushi, waar de sushi via rupsbanden door het restaurant loopt en er maar 100 yen (omgerekend 80 eurocent) per portie betaald hoefde te worden. Een groot deel van de deelnemers had dit ondertussen al meegekregen en zo stonden we met de helft van alle deelnemers in deze keten. Aangezien de groep te groot was om meteen plaats te nemen, moest er de nodige tijd gewacht worden. Om het wachten wat leuker te maken is een deel van de groep ondertussen naar de gamehal aan de overkant van de straat gelopen om daar de lokale game industrie wat te sponseren. Na een uur van geld in de automaten gooien, racen, dansen en voornamelijk de Japanners observeren kon er eindelijk aangeschoven worden en werd er heerlijk gesmuld van de sushi, die overigens ook te verkrijgen was met hamburger.

Abstract: Today we went to 2 excursions, one by bus and the bus was not made for Dutch people. Lets just say that. After the excursions we visited the Fushimi Inari-taisha, which was a big walk and we had a nice view over Tokyo. Because it was a big walk, everyone became hungry and therefor the most of us went to the Kura Sushi company were we got a lot of sushi for little money.